De Lochtenbergschool - Tetelrath

De Lochtenbergschool - Tetelrath

maandag 17 mei 2010

Foto's van reünie en overige oude schoolfoto's nu online

De reünie-foto's zijn klaar en staan voor jullie online. In totaal hebben we 1290 foto's verzameld en ondergebracht in 18 categorieën. De foto's zijn ingestuurd door oud-leerlingen, een deel is van mij zelf en daarnaast is pas geleden per toeval een grote zak oude foto's boven water gekomen - met dank aan Margo Bongaerts!

Naast de beide reüniedagen, zijn er bijvoorbeeld heel veel klassefoto's, foto's van Koninginnedag, schoolkamp, kerstmis, het bezoek van prins Bernhard, het Sinterklaasfeest en het schaatsen in Grefrath. Daarnaast ook zo'n 200 foto's van kleinere groepjes scholieren en individuele leerlingen, vanaf de jaren '60 tot aan 2000.

Iedereen die bij de aanmelding voor de reünie een emailadres heeft achtergelaten of die mij een email heeft gestuurd (of nog stuurt!), krijgt deze week vanuit het gratis online webalbum 'Picasa' een aantal emails door mij toegestuurd. Deze emails zijn uitnodigingen voor het bekijken van de 18 individuele webalbums. Klik op de link in de email om bij het online album te komen. Jammer genoeg is het niet mogelijk gebleken om hiervan slechts 1 uitnodiging te maken. In de uitnodigingsmail aan jullie staat een 'tussenoplossing', maar als die niet zou werken, dan moet ik jullie 18 aparte uitnodigingen sturen.

Ieder online album heeft een eigen naam. Om foto's te bekijken of te downloaden/printen doe je het volgende:

  1. Klik op het album en je ziet een overzicht van alle foto's in die categorie.
  2. Klik je vervolgens op een foto uit het album, dan wordt deze vergroot. Door op de pijltjes boven de foto te klikken, kun je de foto's één voor één bekijken.
  3. Wil je een foto afdrukken, klik dan op 'foto downloaden'. Deze optie staat precies boven de foto. Na het downloaden naar jouw eigen PC, kun je vervolgens de foto zelf printen.

Veel plezier ermee!

Groet
Jo Pennings

PS. de foto's zijn niet afgeschermd door paswoorden, want dat zou voor minder ervaren gebruikers erg omslachtig worden. Alle foto's zitten dus in een 'openbare folder'. Wil je dat er een foto wordt verwijderd, laat het mij dan even weten.

3 opmerkingen:

  1. wat een werk moet dat allemaal zijn geweest,ben erg nieuwsgierig naar de foto's
    bedankt!
    groetjes miranda bungenstock-v deurse

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo,
    Allereerst wil ik mijn complimenten maken over de leuke reünie op 17 april. Het was goed georganiseerd en erg gezellig.

    Ik heb daar o.a. mijn schoolvriendinnetje weer ontmoet en gisteren is ze met haar man bij ons geweest en er komen nog steeds allerlei herinneringen boven.

    Tijdens de reünie ben ik nog gaan kijken bij de Heidekampflat waar ik destijds woonde. Daar was een nederlandse vrouw die ons heeft rondgeleid.

    Zij vertelde dat er nog steeds af en toe auto’s aan komen met nederlands kenteken en als het kan laat ze die mensen nog even binnen kijken en vooral in de kelders van de flat.

    De meeste mensen hebben vooral daar toch goede herinneringen aan. Het is nl zo dat je in die kelders en de gangen daar tussen heerlijk kon spelen als het slecht weer was en bijv. verjaardagsfeestjes vieren

    Verder was er in die tijd ook een zogeheten beatkelder voor de jeugd, compleet ingericht met discoverlichting, kussens, muziek en sinaasappelkistjes.

    Helaas was ik daar toen nog net te jong voor. Die kelder wordt nu weer gebruikt als fietsenstalling.

    Aan de andere kant van de flat is echter een ruimte waarin nog steeds een barretje staat die daar is geplaatst en gebruikt door die Holländer en de huidige bewoners houden daar nog steeds één keer per jaar een feestje.

    Zo blijft Duitsland dus niet alleen in onze gedachten maar blijven die Holländer ook een herinnering voor veel Wegbergers.

    De meegestuurde foto is gemaakt op de reünie. U zei toen dat een foto van u gemaakt altijd mislukt maar ik vind deze toch prima en voor ons een fijne herinnering.

    Groetjes,
    Yvonne Jansen-Imminga

    BeantwoordenVerwijderen
  3. lieve meneer pennings,

    wij hebben van u een mailtje gehad dat we er nog 18 gingen krijgen met daarin de link naar de foto's van de reunie. tot onze grote verdriet hebben wij die nog steeds niet gekregen, wij zouden ze graag alsnog ontvangen onze mailadressen zijn shedevil_ede@hotmail.com(stephanie)en mjlmrvandijk@versatel.nl(patrick)

    veel liefs en knuffels

    maarten yvonne stephanie en patrick van dijk

    BeantwoordenVerwijderen