De Lochtenbergschool - Tetelrath

De Lochtenbergschool - Tetelrath

dinsdag 14 september 2010

Boekje over Nederlandse basisscholen in Duitsland

Beste mensen,

Het is al weer een hele tijd geleden dat ik door het bestuur van de Nederlandse scholen in het buitenland, die we toen kort NATO-scholen noemden, gevraagd werd om wat impressies en herinneringen op papier te zetten van de 29 scholen die er ooit in Duitsland en België hebben bestaan.
Voor mij was het een gelegenheid om het eerste jaar van mijn pensionering nog eens alle scholen te bezoeken en te praten met (oud-)collega's, leerlingen en oudleerlingen en hun ouders.
Het resultaat werd een bescheiden boekje dat de titel 'Scholen naast kazernes' kreeg. Een voor de hand liggende titel, gezien de bijzondere relaties tussen woon - en werkplaats van de gezinnen en de school van hun hun kinderen.
Uiteraard hebben alle betrokkenen, leerlingen, ouders en leerkrachten veel meer herinneringen aan hun school dan hier zijn opgetekend. Maar misschien roept het lezen van de verhalen bij de een of ander toch weer een 'AHA - Erlebnis' op van gebeurtenissen uit een tijd die ons nooit helemaal zal loslaten.
Met deze nu digitaal verspreide versie van het boekje los ik mijn belofte in aan de deelnemers van onze reünie in 2010. Bovendien is deze toegankelijk voor iedereen die nog eens herinnerd wil worden aan die bewogen jaren in Zeven, Bramsche, Casteau en overige Siedlungen.

Wil je het boekje lezen, klik dan HIER. De link opent een aparte webpagina ('Scribd') waar het boekje op geplaatst is. Je kunt het boekje dan rechtstreeks vanaf het scherm lezen (scroll naar beneden). Je kunt het ook downloaden of rechtstreeks printen (139 pagina's). Klik daarvoor rechts bovenaan de 'Scribd-pagina' op de buttons 'download' of 'print'.

ERRATUM: De bovenste foto op pagina 14 van het boekje is niet correct. Hiervoor in de plaats had onderstaande foto moeten staan:
Vervolgens in Tetelrath (1965-1980)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten