De Lochtenbergschool - Tetelrath

De Lochtenbergschool - Tetelrath

vrijdag 14 augustus 2009

Herinnering: Schoolkamp

Sinds de jaren zestig werd het schooljaar voor de hoogste klassen elk jaar afgesloten met een schoolkamp. Het begin was bescheiden, een zolder van een boerderij in het Zuidlimburgse Randsdael.
De groep bestond toen uit 20 leerlingen, de heer en mevrouw Merkelbach, ouders van Annemiek, die de totale catering op zich hadden genomen en ikzelf met de taak om de leerlingen van ’s morgens tot ’s avonds bezig te houden met sport en spel. Ondersteuning hadden wij van een chauffeur met combi die ook nog allerlei ander nuttig werk verrichtte.
Aan het eind van de week was iedereen het er over eens dat het een zeer geslaagd kamp was. Ook de financiën klopten volgens boekhouder Merkelbach. Inclusief een uitstapje naar Valkenburg had de hele week 19 gulden per leerling gekost! En we wisten nu welke dingen we de volgende keer anders zouden doen, ook met het oog op een toename van het aantal leerlingen.
Anders, dat betekende: kritischer kijken naar het onderkomen en als begeleiding twee professionele koks, een sportinstructeur en het volledige team van leerkrachten. Met deze formule zijn we tot 2000 elk jaar op schoolkamp gegaan.

1 opmerking: